Desplegar menú lateral
09/04/2019

Col·laborem amb Danone en el desenvolupament del seu certificat en benestar animal

  • Danone ha presentat el Protocol de Benestar Animal de Danone, certificat per AENOR i amb la col·laboració de l’IRTA i CIWF.
  • Des de l’IRTA hem aportat el nostre coneixement científic i tècnic en benestar animal.

El Grup Danone ha fet palès el seu compromís amb el benestar animal, gràcies a dos certificacions que han comptat amb la col·laboració i la supervisió de l’IRTA.

D’una banda, Danone ha presentat el Protocol de Benestar Animal de Danone, un certificat propi elaborat per la Asociación Española de Normalización y Certificación (AENOR) sota la supervisió de l’IRTA i Compassion in World Farming (CIWF), una organització benèfica dedicada a assegurar que els animals de granja són tractats amb compassió i respecte.

A més, s’ha acreditat que aquesta certificació compleix amb els requisits de l’esquema de certificació basat en el referencial europeu Welfare Quality de benestar animal. A l’IRTA som socis fundadors de la Welfare Quality Network, i actuem com a gestors de la xarxa i dels valors del projecte a l’Estat espanyol.

Per a la concessió dels certificats, s’ha realitzat una exhaustiva auditoria a través de l’avaluació de 4 principis: bona alimentació, bon allotjament, bon estat de salut i comportament apropiat per a les necessitats de l’espècie. Segons paraules d’Antoni Bandrés, director de Gestió de Llet de Danone Iberia, “la certificació obtinguda és el reconeixement a la feina ben feta, un llarg recorregut realitzat amb els ramaders, els tècnics de Danone i especialistes externs”.

Benestar animal IRTA

A l’IRTA, des del Programa de Benestar Animal, treballem per a promoure la investigació i el desenvolupament tecnològic en l’àmbit agroalimentari, contribuint a garantir la seva sostenibilitat.

En aquest sentit, Carles Rosell, gestor de l’Àrea de Producció Animal de l’IRTA, afirma que “el benestar animal té un impacte directe sobre la sostenibilitat, ja que millora l’eficiència de la producció ramadera i de la cadena alimentària. A més, els consumidors són conscients de les implicacions ètiques que això suposa i reclamen a les companyies aquest compromís”.

Al 2014 l’IRTA va impulsar, conjuntament amb AENOR, un projecte pilot per a certificar el benestar animal, en base als criteris del projecte Welfare Quality®. Després de l’èxit d’aquesta primera experiència, iniciem una nova etapa amb la creació de l’esquema de Certificació en Benestar Animal IRTA “basat en Welfare Quality”, a la qual es poden adherir totes les certificadores que compleixin els requisits. Podeu trobar més informació aquí.