Desplegar menú lateral
28/04/2017

Científics desenvolupen el concepte “One Welfare” sobre la relació entre el benestar animal i humà

Amplien el concepte “One Health” que ja s’utilitza en sanitat animal i humana

La plataforma “One Welfare” es crea per a fomentar la col·laboració interdisciplinària en la millora del benestar humà i animal

El concepte “One Welfare” (Un Benestar) reconeix la relació entre el benestar animal, el benestar humà, la biodiversitat i el medi ambient. Han creat el terme científics d’institucions i universitats internacionals, entre ells, Antoni Velarde, investigador de l’IRTA. Amb ell pretenen proporcionar un marc per a fomentar la col·laboració interdisciplinària amb l’objectiu de millorar el benestar humà i animal en l’àmbit global.

“One Welfare” amplia l’enfocament del concepte “One Health” (Una Salut), ja utilitzat per a la sanitat animal i humana.

Les millores en el benestar animal i humà poden, per exemple, ajudar a reduir l’abús i el maltractament envers humans i animals, millorar el benestar del bestiar i del ramader, millorar la seguretat alimentària i la resiliència (capacitat dels éssers humans per a adaptar-se positivament a situacions adverses).

L’adopció d’aquest concepte entre la comunitat científica permetrà identificar i promoure resultats d’investigació amb un valor afegit i beneficis mutus entre el benestar animal, el benestar humà, la biodiversitat i/o el medi ambient introduint “One Welfare” com a paraula clau per a cerques.

Actualment s’està duent a terme una consulta pública per a recollir evidències, exemples pràctics i casos sobre el concepte “One Welfare”.

Article complet:

Pinillos, RG, Appleby, MC., Manteca, X., Scott-Park, F., Smith, C., Velarde, A. (2016) One Welfare – a platform for improving human and animal welfare Veterinary Record 179, 412-413.

Per a més informació: