Desplegar menú lateral
01/12/2023

Celebrem el Dia de l’Aqüicultura obrint les portes de l’IRTA La Ràpita

El dijous 30 de novembre vam celebrar el Dia Mundial de l’Aqüicultura des del nostre centre IRTA a La Ràpita (Tarragona). Unes instal·lacions, localitzades entre el riu Ebre, el seu delta i el mar Mediterrani, que acull la recerca de l’Institut en Aqüicultura i en Aigües marines i continentals.

La jornada va consistir en una sèrie de xerrades divulgatives, que van gaudir principalment prop de 80 assistents, la majoria procedents de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i del Institut d’Estudis Professionals Aqüícoles i Ambientals de Catalunya (IEPAAC). Allà van poder aprendre sobre Aqüicultura marina i sostenibilitat, els “mocs” dels peixos, sistemes aqüícoles sostenibles o comportament reproductiu del llenguado senegalès.

Durant el dia, a més, els visitants també van poder gaudir de la jornada de portes obertes al centre, i així van conèixer les diferents instal·lacions que s’ubiquen allà: una nau de bioseguretat per a peixos, una llacuna artificial, laboratoris, vivàrium per al cultiu d’organismes aquàtics, i un parc d’hivernacles per al cultiu de peixos.

Us deixem amb una galeria de fotos del dia: