Marta da Silva Lopes is the head of the Sustainable Field Crops Program at IRTA since 2018 and supervises more than 30 staff members in three field experimental stations. The program has important collaborative actions with the local and National Ministry of agriculture, private companies and competitive grants both National and International to achieve sustainable production of more than 5 crop species. Previously, she has worked for a decade at CIMMYT (International Center for Maize and Wheat Improvement) in Mexico and Turkey as a Wheat physiologist. Major research goals are: to increase the yield progress of crops through breeding and sustainable agronomic practices; mechanisms of adaptation to climate change in cereals particularly to drought and heat. She has more than 30 publications in International peer-review journals and h=22 (Scopus).
Aquesta proposta pretén fer front a un greu problema del cultiu de l'arròs, a saber, la creixent amenaça de la salinitat i la sequera a causa de...
L'objectiu de LEGENDARY és eliminar les barreres que impedeixen un augment significatiu i estable de la superfície de cultiu de lleguminoses a...
Aquesta proposta pretén abordar un dels reptes més estratègics als quals s'enfronten les noves varietats de blat panificable
(Triticum...
CeReS és una xarxa que vincularà a grups espanyols amb alta productivitat científica en bioquímica i biologia molecular, fisiologia, genòmica i...
El blat fariner és un dels conreus ecològics més importants del mercat. SUSWHEAT aplicarà la predicció genòmica mitjançant poblacions...
Root2Res oferirà noves eines per ajudar a dissenyar sistemes de rotació de cultius resistents al clima que s’adaptin a diversos entorns...
El HUB AGRI-*DROUGHT integra a científics de l'Àrea de Producció Vegetal del Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) amb...
L’objectiu de CROPDIVA és reforçar l’agrobiodiversitat a diferents nivells i al llarg de diferents àrees geogràfiques i socioeconòmiques. El...
En aquest projecte, es durà a terme un programa de millora per generar varietats d'arròs que facin front a dos dels factors més preocupants que...