Desplegar menú lateral
20/11/2018

María Urrutia rep el Premi Extraordinari de Doctorat de la Universitat Autònoma de Barcelona

 
Felicitem la doctora María Urrutia, que el passat dia 16 de novembre va rebre el Premi extraordinari de Doctorat de la Universitat Autònoma de Barcelona pel seu doctorat desenvolupat al Programa de Genòmica i Biotecnologia de l’IRTA al CRAG.  
 
Aquests premis posen en valor aquelles tesis que han rebut la qualificació d’Excel·lent Cum Laude i es lliuren en un acte semestral organitzat per l’escola de Doctorat i Alumni UAB
 
El 9 d’octubre, María Urrutia va defensar la seva tesi amb el títol “Fragaria vesca NIL collection: Development and Genetic Characterization of agronomical, Nutritional and Organoleptic traits” desenvolupada sota la direcció d’Amparo Monfort al Programa de Genòmica i Biotecnologia. Va obtenir la qualificació Sobresaliente Cum Laude amb menció europea.  El seu treball aprofundeix en el coneixement genètic i agronòmic de la maduixa silvestre (Fragaria vesca) i de la qualitat nutricional i aromàtica del seu fruit. Els resultats obtinguts obren noves vies d’estudi i utilització de les eines genètiques pel cultiu de la maduixa.
 
A partir de la seva tesi s’han publicat tres articles -amb Urrutia com a primera autora- i un capítol de llibre.