Desplegar menú lateral

Programa de Genòmica i biotecnologia

 

El programa de Genòmica i Biotecnologia se centra a entendre l’organització i la variabilitat dels genomes dels cultius per esclarir la base genètica de trets importants per a millorar els cultius.

Els investigadors ho aborden combinant un ampli ventall d’aproximacions, des de la genètica, la metabolòmica, la bioinformàtica i la fenotípica, principalment en meló, préssec, pera i maduixes.

En meló, les principals línies de recerca són la caracterització de la maduració, la variabilitat genòmica en la recollida de germoplasma i l’estudi de la resistència complexa al virus del mosaic del cogombre.

En arbres fruiters, es realitzen mapatges dels vincles i estudis de les associacions en tot el genoma per aportar llum sobre la genètica de la qualitat dels fruits, la resistència a l’estrès biòtic i abiòtic i altres trets agronòmics; també es desenvolupen estratègies per una introgressió ràpida i eficient de gens valuosos en varietats de gran qualitat.

En maduixes, es comparen els genomes de maduixeres silvestres i cultivades per caracteritzar els trets quantitatius com ara el gust del fruit, el sucre, els aromes i la qualitat nutricional.

 

Servei d’Anàlisis Genètics

 


Revisa aquest camp

Revisa aquest camp

Revisa aquest camp

S'ha enviat correctament
No s'ha pogut enviar correctament, prova en un altre moment