Data d'inici: 01/01/2022
Data fi: 30/06/2025
Codi Projecte: A6042_13427
Acrònim: SAH
TRADUEIX
El Grupo de Ganadería Sostenible (SAH) tiene como objetivo desarrollar estrategias científicas sólidas para lograr sistemas de ganadería más sostenibles, en línea con la Estrategia de la Granja a la Mesa (UE 2020) y los Objetivos de Desarrollo Sostenible de la ONU, siendo el bienestar animal un motor de investigación transversal y unificador. El grupo es un grupo de investigación consolidado y está formado por 25 investigadores, 3 postdoctorales, 20 estudiantes de postgrado y 16 técnicos que reúnen varios Programas Científicos del Área de Producción Animal del IRTA y que proceden de diferentes SGR y que han unido sus conocimientos y experiencia en bienestar animal, genética, nutrición, gestión, biología molecular y bioestadística para trabajar en un organigrama orientado a objetivos y retos comunes. El grupo aborda, con un enfoque multiespecífico (peces, rumiantes, cerdos, aves de corral y conejos) e interdisciplinar, cuatro retos sociales y científicos orientados a pasar de la producción animal tradicional al novedoso concepto de ganadería sostenible.
Traducción realizada con la versión gratuita del traductor www.DeepL.com/Translator
El Grup de Ramaderia Sostenible (XA) té com a objectiu desenvolupar estratègies científiques sòlides per a aconseguir sistemes de ramaderia més sostenibles, en línia amb l'Estratègia de la Granja a la Mesa (UE 2020) i els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU, sent el benestar animal un motor de recerca transversal i unificador. El grup és un grup de recerca consolidat i està format per 25 investigadors, 3 postdoctorals, 20 estudiants de postgrau i 16 tècnics que reuneixen diversos Programes Científics de l'Àrea de Producció Animal del IRTA i que procedeixen de diferents SGR i que han unit els seus coneixements i experiència en benestar animal, genètica, nutrició, gestió, biologia molecular i bioestadística per a treballar en un organigrama orientat a objectius i reptes comuns. El grup aborda, amb un enfocament multiespecífic (peixos, remugants, porcs, ocells de corral i conills) i interdisciplinari, quatre reptes socials i científics orientats a passar de la producció animal tradicional al nou concepte de ramaderia sostenible.