• PROGRAMA

    Genètica i millora animal

  • PROGRAMA

    Genètica i millora animal

  • PROGRAMA

    Genètica i millora animal

En el context actual de reducció de l’ús d’antibiòtics, emergència pel canvi climàtic i disponibilitat limitada de recursos, l’eficiència i la sostenibilitat de la producció animal requereixen disposar de poblacions animals més robustes, resilients i que utilitzin millor l’aliment.

Al programa de Genètica i millora animal desenvolupem estratègies de selecció per millorar l’eficiència alimentària dels porcs i els conills i per reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle. En el cas dels porcs, també estudiem la base genètica de la seva capacitat immunitària per millorar la immunocompetència i la resistència a malalties. Per això estudiem, a més, el rol de la microbiota sobre la immunitat, l’eficiència i el benestar animal.

Alhora, en un escenari marcat per la transformació digital, també treballem en l’àmbit de la digitalització, les tecnologies 4.0 i la ciència de dades aplicades a la producció i la millora animals. Per una banda, des del programa gestionem BDporc, un sistema que recull i analitza les dades productives del porcí espanyol amb informació de referència i eines que ajuden a prendre decisions. Utilitzant la tecnologia, desenvolupem sistemes de monitoratge del comportament, la salut i el benestar animals mitjançant la intel·ligència artificial.

Cap de programa

Raquel Quintanilla Aguado

Quintanilla Aguado, Raquel

Centres on treballa el programa

COMPARTEIX

  • Immunometabolisme en porcí

    Estudiem les bases genètiques i la fisiologia molecular per seleccionar les poblacions animals més robustes i resilients quant a la salut.

  • Microbioma

    Estudiem les interrelacions entre la microbiota intestinal, la immunitat i el comportament animal en porcí per a una major eficiència productiva a través de millores en el benestar animal.

  • BDporc

    Duem a terme la digitalització, la sensorització i l’analítica augmentada perquè el sector porcí treballi amb eficiència i sostenibilitat.

  • Optimització de recursos en porcí

    Estudiem els recursos utilitzats en diferents genètiques porcines per aconseguir una producció més eficient i de menys impacte ambiental.

  • Eficiència alimentària

    Utilitzem la selecció genètica i el maneig animal per millorar l’eficiència alimentària en conills i porcs, promovent el benestar animal i la sostenibilitat mediambiental.

  • Genètica i genòmica animal

    Fem estudis del transcriptoma, l’epigenoma i el metagenoma en diferents espècies animals per a millorar els models de predicció genòmica i reduir l’impacte ambiental.

  • Ciència de dades i intel·ligència artificial

    Utilitzem sistemes de dades massives (per exemple, sistemes de visió artificial, sensors o menjadores electròniques) i eines d’intel·ligència artificial per a la monitorització, el fenotipatge i la predicció en els sistemes productius i en el marc de programes de millora.

Enllaços d'interès

Personal investigador

Personal investigador en formació

Personal tècnic

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.