• PROGRAMA

    Genòmica i biotecnologia

  • PROGRAMA

    Genòmica i biotecnologia

  • PROGRAMA

    Genòmica i biotecnologia

  • PROGRAMA

    Genòmica i biotecnologia

  • PROGRAMA

    Genòmica i biotecnologia

El nostre programa treballa per mantenir la biodiversitat dels cultius augmentant la producció de noves varietats en els programes de millora genètica de fruita i hortalisses, cosa que és tot un repte de la cadena de producció vegetal. Principalment, treballem amb el meló, la poma, el préssec i les maduixes.

Una part de la recerca que fem és seleccionar noves varietats de millor qualitat organolèptica i per allargar la vida útil de les fruites evitant el malbaratament.

D’altra banda, el canvi climàtic i la globalització han provocat l’aparició de nous riscos per a la salut dels cultius, en forma de plagues i malalties emergents. Per això, investiguem la manera de trobar els gens que podrien ajudar les plantes a resistir infeccions per microorganismes com els fongs o els virus. Per fer-ho possible, la nostra recerca engloba diverses disciplines, com la genètica, la genòmica, la bioinformàtica i la biotecnologia. També utilitzem el fenotipatge a gran escala, la metabolòmica i la digitalització per aplicar la intel·ligència artificial i la millora assistida per a la genòmica. D’aquesta manera, treballem des del fenotip al gen per validar les funcions de les plantes. 

Cap de programa

COMPARTEIX

  • Estudi i millora de varietats

    Generem eines bioinformàtiques per aplicar a la millora genètica, a la caracterització de varietats i a la representació visual dels pedigrís, i per identificar i controlar varietats. Desenvolupem marcadors moleculars i altres eines genòmiques per augmentar l’eficiència i reduir el temps de desenvolupament de varietats millorades en espècies d’arbres fruiters com el presseguer, la pomera, la perera i el maduixot.

  • Metabolisme

    Estudiem el metabolisme primari de les plantes per a millorar la seva adaptació als canvis mediambientals.

  • Sanitat vegetal

    Estudiem la resistència a nivell molecular de la planta del meló al virus CMV utilitzant una col·lecció de germoplasma de meló i una col·lecció de soques.

  • Eines biotecnològiques

    Utilitzem eines biotecnològiques com l’edició gènica CRISP/Cas o els vectors virals per a expressió i producció de molècules d’interès en matrius vegetals.

  • Meló

    Estudiem el procés de maduració climatèrica realitzant la dissecció genètica del fruit per a millorar la vida útil i reduir la pèrdua d’aliments en el mercat.

  • Arbres fruiters

    Realitzem estudis de les associacions en tot el genoma per aportar llum sobre la genètica de la qualitat dels fruits, la resistència a l’estrès biòtic i abiòtic i altres trets agronòmics, i desenvolupem estratègies per una introgressió ràpida i eficient de gens valuosos en varietats de gran qualitat.

  • Maduixes

    Fem la comparació dels genomes entre maduixeres silvestres i cultivades per tenir més coneixement sobre el gust, els sucres, els aromes i la qualitat nutricional.

  • Plantes d'ús terapèutic medicinal

    Estudiem la genòmica i la metabolòmica en cànnabis i en altres plantes d’ús medicinal per desenvolupar marcadors per a la Selecció Assistida i poder generar materials de prebreeding. Disposem de la tecnologia per a avaluar la genètica de les línies i el contingut en metabòlits específics, com cannabinoides o aromes (terpens).

Personal investigador

Personal investigador en formació

Personal tècnic

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.