El Grup Operatiu "Extensió de la vida útil comercial en refrigeració de peces de carn de vaquí, envasades al buit, fins a 84 dies, per a exportació" presenta alguns dels seus resultats a través de 2 documents.
Bones pràctiques: Granja, escorxador i Sala de desfer | |
![]() |
Resultats dels Grups Operatius 2015 |
L’objectiu d’aquest projecte ha estat assolir l’extensió fins a 84 dies de la vida útil comercial, en refrigeració, de peces de carn de vaquí envasades al buit per a l’exportació. Per fer-ho, s’han reproduït les condicions reals de transport de la mercaderia en un contenidor instal·lat a Vic, a través del qual s’han monitoritzat diversos paràmetres com la llum i la temperatura. L’IRTA ha estat l’encarregat d’analitzar al laboratori la qualitat de la carn des del punt de vista microbiològic i fisicoquímic.
Aquest projecte forma part dels Grups Operatius 2015-2017 impulsats pel Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya. Els Grups Operatius consisteixen en l’associació de diversos socis amb interessos comuns entorn a un projecte d’innovació específic i pràctic.