Rebem al grup de recerca Plant & Food Research, de Nova Zelanda, per reforçar la nostra col·laboració científica

COMPARTEIX

Una delegació de Plant & Food Research (Nova Zelanda) va visitar diversos dels nostres centres IRTA entre el 22 i 24 d’octubre per enfortir els vincles científics entre ambdues institucions i explorar noves oportunitats de cooperació en recerca orientada a una producció agrícola més sostenible i adaptada als reptes climàtics globals.

El director científic de l’IRTA, Jordi Garcia, va acompanyar al Chief Scientist, Richard Newcomb, Chief Scientist, i al General Manager of Science & Sustainable Production, Paul Johnstone, de Plant & Food durant tota la visita, en la qual van poder conèixer de primera mà els programes de recerca i les línies d’innovació que l’Institut desenvolupa en diferents àmbits.

El dimecres 22 d’octubre, la delegació va visitar el Fruitcentre de Lleida, on van assistir a alguns dels experiments de la Jornada Fructícola i es van reunir amb l’equip del programa d’ús eficient de l’aigua en agricultura.

El dijous 23, la comitiva es va traslladar a Mas Badia (La Tallada d’Empordà), on van conèixer diversos experiments de camp i van analitzar possibles col·laboracions en digitalització agrícola.

Finalment, el divendres 24, la visita va concloure al Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG), on van poder conèixer de prop la feina conjunta en biotecnologia i millora genètica que ja impulsen l’IRTA i altres institucions del consorci.

Aquesta trobada ha servit per reforçar la col·laboració internacional entre l’IRTA i Plant & Food Research i per identificar noves sinergies científiques amb l’objectiu compartit de fer avançar una agricultura més sostenible, resilient i innovadora. La relació entre Plant & Food Research i l’IRTA es remunta a finals dels anys noranta, amb una col·laboració contínua i fructífera en múltiples projectes i línies de recerca d’interès comú, com ara el Hot Climate Partnership.

PUBLICAT EL

28/10/2025

Personal relacionat

Subscriu-te a la Newsletter IRTA

L'actualitat de la nostra recerca i les properes jornades i cursos, directament al teu e-mail