Lleida acull la 32a edició dels Premis Porc d’Or en els seus guardons per reforçar la sostenibilitat productiva

COMPARTEIX

ETIQUETES

El 24 d’octubre, l’IRTA celebrarà al Palau de Congressos de la Llotja de Lleida el lliurament dels guardons que reconeixen l’excel·lència tècnica i el compromís de les millors explotacions porcines de capa blanca d’Espanya

La 32a edició dels Premis Porc d’Or se celebrarà al Palau de Congressos de la Llotja de Lleida i reunirà més de 1.000 professionals del sector porcí.

Consolidats com un dels principals esdeveniments de referència de la ramaderia porcina, els Premis Porc d’Or reconeixen l’esforç, la innovació i la millora contínua de les explotacions que destaquen per la seva eficiència productiva, sanitat, benestar animal i sostenibilitat. A més, la gala és una oportunitat per al retrobament, l’intercanvi d’idees i l’enfortiment d’aliances entre agents del sector, investigadors i entitats de l’àmbit agroalimentari.

Novetats en el criteri tècnic a la Llongevitat

Una de les principals novetats d’aquesta edició és l’actualització dels criteris tècnics que s’avaluen per atorgar el guardó a la Llongevitat.

A partir d’aquesta edició, el Premi Porc d’Or a la Llongevitat es basarà en el percentatge de truges que superen el tercer cicle reproductiu, tenint especialment en compte l’estabilitat del cens i l’equilibri de la piràmide poblacional de cada granja. Aquesta modificació busca posar en valor l’esforç del ramader per millorar la sostenibilitat de la granja a nivell de benestar animal i eficiència productiva.

Acompanya’ns a formar part dels premis

El proper 8 de setembre s’obriran les inscripcions per assistir a la 32a edició dels Premis Porc d’Or. Les persones interessades podran formalitzar la seva inscripció a través de la web oficial de BDporc (www.bdporc.irta.es), on també s’anirà actualitzant tota la informació relativa als premis: detalls de la gala, granges nominades i novetats.

Els Premis Porc d’Or van néixer el 1994 com una iniciativa de l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) per reconèixer l’esforç d’una indústria en constant transformació. Els guardons es basen en les dades tècnico-productives que les explotacions aporten de manera voluntària i confidencial a la plataforma BDporc, que rep el suport del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació i d’ANPROGAPOR. Aquestes valuoses dades permeten que BDporc, a mode d’observatori, proporcioni valors de referència de la producció porcina a Espanya.

Les granges nominades són seleccionades després d’una rigorosa anàlisi tècnica, i els premis són atorgats per un jurat compost per experts de reconegut prestigi de l’àmbit acadèmic, institucional i del propi sector ramader. Aquests guardons tenen com a objectiu incentivar i reconèixer la feina de les granges porcines espanyoles en el seu compromís per la millora contínua de l’eficiència, la sanitat, el benestar animal i la sostenibilitat de la producció.

Gastronomia amb el segell del xef Nandu Jubany

El sopar de gala de la 32a edició d’aquests premis anirà a càrrec del xef Nandu Jubany i el seu equip de Jubany Events, guardonat l’any 2021 amb el premi Fuera de Serie Gourmet al Millor Càtering.

La seva proposta combina cuina tradicional de qualitat amb una visió moderna, amb productes de proximitat i elaboracions cuidades fins a l’últim detall. Jubany compta amb diversos restaurants i espais de celebració a Catalunya, Andorra, Balears i Singapur.

Un reconeixement consolidat, amb el suport del sector

Els Premis Porc d’Or estan organitzats per l’IRTA, amb el suport de la Interprofessional del Porcí de Capa Blanca (INTERPORC) i amb Ceva Salut Animal com a partner principal. També compta amb el suport de diversos patrocinadors premium: Farm Faes, IFR Group, OPP Group, Sabdseg Banasegur i Semen Cardona.

Com cada any, la gala brinda una oportunitat de trobada per a centenars de professionals del sector porcí, representants institucionals, investigadors i empreses proveïdores de l’àmbit ramader. Serà una ocasió única per compartir coneixement, generar aliances i posar en valor la feina d’aquells que impulsen la millora contínua en la producció porcina del nostre país.

Més informació a: https://bdporc.irta.es

PUBLICAT EL

05/09/2025

Subscriu-te a la Newsletter IRTA

L'actualitat de la nostra recerca i les properes jornades i cursos, directament al teu e-mail