Més de 150 persones assisteixen a la trobada, un referent entre empreses i professionals
Aquest dimarts 16 de maig l’IRTA ha organitzat a Lleida la XVI Jornada Tècnica de Postcollita. Més de 150 persones han assistit a la trobada en la que s’han donat a conèixer les últimes novetats en eines tecnològiques aplicables al sector. Després de 16 edicions, la jornada s’ha convertit en un esdeveniment de referència en el que des de l’IRTA es transfereixen al sector coneixements i eines per a millorar els seus processos de producció i oferir un producte de qualitat al consumidor. S’ofereixen tècniques alternatives que poden solucionar els problemes que es plantegen actualment.
En aquesta edició, s’ha analitzat la campanya de postcollita de 2016 i les perspectives per a la propera campanya. A més, s’han explicat les noves estratègies per al control de malalties de postcollita de fruita de llavor, i la influència dels paràmetres de funcionament de les càmeres sobre la qualitat de la fruita. També s’han donat a conèixer els dos nous mètodes desenvolupats per l’IRTA per a predir el bitter pit en poma, una afectació que provoca al voltant de 5 milions d’euros anuals al sector a l’estat.
La sessió ha comptat amb la participació de l’expert del Research Centre Laimburg (Itàlia) Angelo Zenella, que ha ofert una ponència sobre els enfocaments innovadors per a la predicció de la qualitat de la poma a la cadena de subministrament des de la maduració i fins al consumidor. També s’ha celebrat una taula rodona amb diversos experts que han parlat sobre els reptes que suposa l’exportació fora de la Unió Europea.
Durant tota la tarda, a la zona d’estands situada a l’IRTA Fruitcentre, les empreses han ofert ponències comercials.
Han assistit a la jornada tècnics agrícoles, gerents d’empreses, comercials, frigoristes, tècnics de qualitat i altres perfils professionals del sector, i s’ha comptat amb la col·laboració de més d’una dotzena de patrocinadors.