La xarxa GENVCE publica fitxes noves de varietats de cereal d’hivern

COMPARTEIX

Al portal web ja es poden consultar les noves fitxes de més de trenta varietats

El Grup per a l'Avaluació de Noves Varietats de Cultius Extensius a Espanya (GENVCE), del qual el programa de Cultius extensius sostenibles de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) és el responsable de la coordinació tècnica, ha publicat al seu portal web últimes fitxes que caracteritzen més de trenta noves varietats, a més d'altres vint utilitzades de referència, avaluades a les campanyes 2021 i 2022. Aquests materials estan orientats a la transferència al sector productor i compten amb un format per a una consulta pràctica i fàcil per als agricultors. Tenen la informació imprescindible relativa al comportament productiu segons la zona agroclimàtica, la qualitat del gra, la caracterització agronòmica i l'empresa comercialitzadora de les últimes varietats disponibles al mercat.

En l'actualitat, GENVCE compta amb xarxes d'assajos de cereal d'hivern (blat tou en producció convencional i ecològica, ordi, blat dur, triticale, civada i sègol), colza i blat de moro per a gra. Tota aquesta informació és fruit d'una metodologia de treball rigorosa, amb protocols consensuats amb el sector obtentor de llavors, l'execució d'assajos per tècnics especialitzats i l'aplicació d'eines estadístiques per a l'anàlisi i la validació de resultats, campanya rere campanya. Així, la xarxa ofereix a tot el sector cerealista informació objectiva, precisa i pràctica sobre l'adaptació agronòmica i la qualitat de les noves varietats a les diferents zones productores d'Espanya.

GENVCE és una xarxa consolidada d'assajos d'avaluació varietal de postregistre de referència a Espanya amb més de 30 anys d'existència. Els membres de l'organització són l'Institut Andalús de Recerca i Formació Agrària, Pesquera, Alimentària i de la Producció Ecològica (IFAPA-Junta d'Andalusia), Centre de Transferència Agroalimentària del Govern d'Aragó, Centre d'Investigacions Agràries de Mabegondo (CIAM) de Galícia, l'Institut Regional de Recerca i Desenvolupament Agroalimentari i Forestal de Castella-la Manxa (IRIAF-JCCM) i l'Institut Tècnic Agronòmic Provincial (ITAP) de la Diputació d'Albacete, l'Institut Tecnològic Agrari (ITACyL) i el Centre Tecnològic Agrari i Agroalimentari (ITAGRA) a Castella i Lleó, el Centre d'Investigacions Científiques i Tecnològiques d'Extremadura (CICYTEX), l'Institut Madrileny de Recerca i Desenvolupament Rural, Agrari i Agroalimentari (IMIDRA), l'Institut Navarrès de Tecnologies i Infraestructures Agroalimentàries ) i l'Institut Basc de Recerca i Desenvolupament Agrari (NEIKER). Està presidit per la Subdirecció General de Mitjans de Producció Agrícola del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, que dona suport a la coordinació a través de l'Oficina Espanyola de Varietats Vegetals.

PUBLICAT EL

27/01/2023

Subscriu-te a la Newsletter IRTA

L'actualitat de la nostra recerca i les properes jornades i cursos, directament al teu e-mail

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.