El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig, ha visitat aquest matí les instal·lacions de l’IRTA Cabrils per conèixer de primera mà els projectes de recerca que s’hi desenvolupen. L’han acompanyat la secretària d’Alimentació, Rosa Cubel, i el director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, Joan Gòdia.
La visita ha començat amb un desplaçament a peu des de l’Escola Agrària de Cabrils fins a l’IRTA, on han estat rebuts per la Fina Nin, responsable del centre. També han participat en la trobada la Dra. Judit Arnó, investigadora en Entomologia, el Jordi Cabrefiga, expert en Patologia Vegetal, i el Xavier Parladé, investigador en Salut del Sòl.
El conseller i la seva comitiva han pogut visitar diferents laboratoris del centre, incloent-hi el laboratori d’Entomologia Aplicada, el de Salut del Sòl i el de Patologia Vegetal, en què treballem entorn la seguretat agroalimentària. També han conegut de prop les instal·lacions de quarantena per a l’entrada de material vegetal (NBS 2), un espai clau per garantir la seguretat fitosanitària en el sector.
Aquesta visita ha permès posar en valor la tasca de l’IRTA Cabrils en la recerca i innovació per al sector agroalimentari, amb l’objectiu de continuar impulsant la sostenibilitat i la competitivitat del sector a Catalunya.