Desplegar menú lateral
02/09/2020

Webinar europeu “Solucions pràctiques en relació a les alternatives a la castració de garrins”

  • El proper 15 de setembre tindrà lloc la reunió final de el projecte IPEMA que tracta les solucions a les alternatives a la castració quirúrgica dels garrins.
  • La inscripció a la reunió és gratuïta i s’abordaran els pros i contres de la producció de mascles enters i de la immunocastració.

                         

IPEMA (Innovative Approaches for Pork Production with Entire Males) és una acció COST finançada per la UE que el proper 15 de setembre, de 10 a 12h (CEST), debatrà en un webinar de lliure accés i gratuït, (en anglès), els nous desafiaments que planteja la producció porcina sense la castració quirúrgica i des de totes les perspectives.

Davant l’objectiu a què el sector es va comprometre de posar fi voluntàriament a la castració quirúrgica dels garrins abans de l’1 de gener de 2018, les alternatives existents generen nous desafiaments. Tant la producció de mascles enters com la immunocastració presenten nous reptes a el sector productor i a la indústria en temes com la gestió de la qualitat del producte (olor sexual o magre extrem), noves necessitats nutricionals, un maneig apropiat dels animals o de disseny dels allotjaments per reduir l’olor sexual i evitar els problemes associats al benestar animal (agressió, comportament sexual).

Les dues alternatives requereixen la reconsideració de tot el sistema de producció porcina i innovacions a tots els nivells de la cadena alimentària per aconseguir una alta sostenibilitat i qualitat del producte a partir de solucions integrals. Tot i que aquests aspectes han estat estudiats amb anterioritat, encara queden una sèrie de qüestions rellevants sense resoldre que el webinar d’IPEMA intentarà aclarir i informar.

Les persones interessades es poden inscriure en aquest enllaç: https://app.sli.do/event/gwwa4ut7

A més de participar a la reunió, el registre dona accés a un fòrum de preguntes i respostes, i accés a més informació sobre les solucions pràctiques disponibles.

Per a més informació sobre el projecte: http://www.ca-ipema.eu/

Per a més informació sobre les alternatives: https://www.youtube.com/watch?v=D5LOxHSmqao