Desplegar menú lateral
12/12/2019

Un treball de l’IRTA guanya el Premi Monte Nevado de la 5a Fatty Pig International Conference

El premi s’atorga a l’estudi més original sobre recerca aplicada a la millora de la qualitat de la carn de porc en pernil curat. Forma part de la conferència internacional Fatty Pig, que aquest any ha celebrat la seva 5a edició a Naha Okinawa (Japó).

El treball, amb el títol «Non-destructive technologies in vivo and post mortem to evaluate ham’s characteristics from early and late immunocastrated Iberian pigs», determina l’efecte de dues pautes diferents d’immunocastració de porcs ibèrics (primerenca i tardana) sobre l’estat d’engreixement del pernil i la seva composició tisular mitjançant l’ús d’ultrasons en animals vius i la tomografia computeritzada en els pernils.

El signen els professionals i les professionals de l’IRTA Javier Garcia-Gudiño, Marina Gispert, Albert Brun, Isabel Blanco-Penedo i Maria Font i Furnols.

L’estudi forma part d’un treball realitzat per l’IRTA i el Centre d’investigacions científiques i tecnològiques d’Extremadura (CICYTEX), en el marc del projecte INIA «Nuevas estrategias y metodologías nutricionales, reproductivas y de la eficiencia del sistema para la mejora de la sostenibilidad  socioeconómica y ambiental de explotaciones de cerdos Ibéricos de elevada calidad».