Desplegar menú lateral
19/05/2023

Un projecte de l’IRTA i Mafrica rep el premi a la Innovació de la Nit de la Bioenergia

El projecte premiat consisteix en la creació d’una planta que optimitza la generació de biogàs amb residus d’un escorxador de porcí

El 18 de maig el Clúster de la Bioenergia de Catalunya (CBC) va celebrar la I Nit de la Bioenergia: motor de la transformació ecològica, un esdeveniment que ha servit per a donar a conèixer les tendències i previsions del sector de la bioenergia com a vector cap a la descarbonització de l’economia, i per reconèixer les millors pràctiques desenvolupades a Catalunya a través del Premis de la Bioenergia.

Durant la vetllada també s’hi van entregar els Premis de la Bioenergia 2023, que han reconegut el paper d’empreses, entitats públiques i privades, que han dut a terme projectes destacables en l’ús i foment de la Bioenergia a Catalunya.

El Premi INNOVACIÓ es va atorgar a l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries i Mafrica, al projecte de recerca sobre producció de biogàs a partir de residus d’escorxador, l’estudi del qual ha estat realitzat juntament amb Mafrica. L’objectiu d’aquest projecte presentat és definir i dissenyar una estratègia de valorització mitjançant la producció de biogàs a partir de subproductes animals no destinats a consum humà i residus generats en l’escorxador de porcí.

Belén Fernandez, investigadora del programa Sostenibilitat en biosistemes i responsable del projecte, va agrair especialment la feina feta per l’Anna Otero i als companys del seu equip.

Compartim algunes de les fotos de l’acte:

Podreu trobar més informació sobre l’acte i la resta de premiats a la web del Clúster de Bioenergia de Catalunya.