Desplegar menú lateral
14/07/2023

Un projecte de l’IRTA guanya el Royal GD Innovative Challenge 2023 a la millor innovació per garantir la salut i el benestar animal

El projecte guanyador fa ús d’acceleròmetres crotalats a les orelles dels porcs per monitoritzar la seva salut i benestar

El passat dimecres 5 de juliol es va celebrar la jornada Royal GD Innovative Challenge, on s’hi van presentar 23 projectes. El projecte guanyador, amb un premi de 50.000 € per al seu desenvolupament, va ser el de Beatriz Garcia Morante, investigadora del programa Sanitat animal de l’IRTA, amb el nom de “Early detection of disease and welfare issues trough real-time automated behavioral assesment in pigs”.

Aquest projecte, on es vol fer ús d’acceleròmetres crotalats a les orelles del porcs per monitoritzar la salut i el benestar animal, ha estat el producte de la col·laboració de diferents línies d’investigació dins de l’IRTA, amb la participació dels investigadors Miriam Piles, Joaquim Segalés, Antonio Velarde i Monica Mora. Segons Beatriz Garcia, “aquest premi donarà a l’IRTA l’oportunitat de treballar amb veterinaris, especialistes i científics de Royal GD per desenvolupar, provar i escalar aquesta idea innovadora.”

Royal GD és un laboratori veterinari neerlandès d’última generació, que compta amb especialistes, científics i veterinaris dedicats. A través del Royal GD Innovative Challenge es pretén afavorir el desenvolupament d’idees que donin suport a ramaders i a les pràctiques veterinàries per aconseguir una producció més sostenible, millorant tant la salut com el benestar animal.