Desplegar menú lateral
19/09/2019

SUSTAINOLIVE pretén millorar la sostenibilitat de l’olivar i la gestió dels subproductes de les almàsseres

Els passats dies 5 i 6 de setembre, a la Universitat de Jaén, es va donar el tret de sortida al projecte SUSTAINOLIVE en el que hi participen 22 entitats de 6 països. Es tracta d’un projecte H2020 (PRIMA), amb un finançament de 2,1 milions d’euros per 4 anys.

El principal objectiu de SUSTAINOLIVE serà construir capacitats de recerca i d’innovació per desenvolupar nous coneixements, conceptes i solucions innovadores basades en conceptes agroecològics, i en l’intercanvi de coneixement entre els principals actors del sector de l’olivar. A més, entre els seus objectius específics destaquen els de:

  • integrar el coneixement ecològic, territorial i socioeconòmic, per dissenyar estratègies i mètodes de maneig del cultiu de l’olivar i valoritzar els subproductes de les almàsseres, perquè siguin més eficients i sostenibles.
  • promoure la transferència de coneixement, mètodes i tècniques en aliança amb els productors, els responsables de la presa de decisions, del sector de la transformació de l’oli d’oliva i de la societat.

L’IRTA participa a SUSTAINOLIVE en dos grups de treball, el dedicat a la sinopsi i caracterització d’oliveres i almàsseres, i el de la tecnologia de recuperació de subproductes, principalment, encara que també en la difusió dels resultats. En el projecte hi participen 2 programes de l’IRTA: Fructicultura i GIRO.