Desplegar menú lateral
04/05/2017

Specipig obté la certificació BPL de la Generalitat de Catalunya

Aquest reconeixement de qualitat és un pas endavant per la internacionalització de l’empresa. Durant el 2017 s’espera entrar en mercats com el Regne Unit i Itàlia

Judit Amposta: “És la primera CRO a Europa especialitzada en model porcí amb BPL que ofereix des de la cria fins al servei per als estudis preclínics de medicaments i dispositius sanitaris”

Specipig ha obtingut el certificat de compliment dels principis de Bones Pràctiques de Laboratori (BPL) del Departament de Salut (Generalitat de Catalunya) per dur a terme estudis de toxicitat, tolerància i biocompatibilitat per a medicaments d’ús humà i dispositius sanitaris.

Aquesta certificació és el resultat de la implementació d’un sistema de garantia de qualitat més ampli, que permet a l’empresa posicionar-se “com la primera Contract Research Organization a Europa especialitzada en el model porcí certificada amb BPL que ofereix des de la cria del model animal fins als serveis de CRO preclínica” explica Judit Amposta, directora de la Unitat de Garantia de Qualitat d’Specipig. Amposta és experta en la creació i la implantació de nous sistemes de qualitat al sector farmacèutic i biotecnològic i ha estat directora tècnica i de garantia de qualitat de diferents laboratoris i empreses del sector. També codirigeix el postgrau de Sistemes de Qualitat a la Indústria i Recerca Farmacèutica de la Universitat de Barcelona.

Un dels objectius d’Specipig per al 2017 és potenciar la internacionalització dels seus serveis de CRO. La certificació BPL obre les portes a treballar amb empreses d’arreu del món per donar suport al desenvolupament del seus productes des des les fases més inicials realitzant proves d’eficàcia de nous fàrmacs i validació de dispositius mèdics fins als estudis regulatoris de toxicitat, tolerància i biocompatibilitat.

A més, Specipig també preveu posar en marxa un nou quiròfan aquest any.

Etiquetes: