Desplegar menú lateral
24/02/2022

Primera trobada de l’IRTA amb la Secretaria d’Agenda Rural

Membres de l'IRTA i de la Secretaria d'Agenda Rural DACC.
Membres de l’IRTA i de la Secretaria d’Agenda Rural DACC. Font: IRTA (CC BY-NC 4.0)

L’objectiu era fer un primer contacte, conèixer les necessitats de l’un i de l’altra, i assentar les bases per coordinar-se

El dimarts 22 de febrer es va celebrar a Torre Marimon la primera reunió entre l’IRTA i la secretaria d’Agenda Rural DACC. L’objectiu de la trobada va ser tenir un primer contacte de coneixença i per assabentar-se de les necessitats i quines accions duen a terme tant l’IRTA com la secretaria, unes necessitats que podrien ser complementàries.

«Totes les reunions de coordinació que es puguin fer entre unitats del mateix Departament són positives i  necessàries; si no, tots vivim en el nostre món i perdem la visió transversal » comentava Oriol Anson, secretari d’Agenda Rural.

L’objectiu de la reunió era definir propostes de col·laboració per aprofitar les eines que es tenen a l’abast. «Tenint una eina amb el reconeixement i el prestigi de l’IRTA, crec que ens hi hem de bolcar molt més a fer-la servir» explicava Anson.

La finalitat de l’IRTA en aquestes reunions és millorar la seva relació amb la resta del Departament. «Crec que durant molts anys ha estat poc reconegut pel propi Departament, i és per això que aquestes reunions d’interrelació són una bona forma per donar-lo a conèixer» comentava Josep Usall, director general de l’IRTA.

En la reunió, a més del director general, Josep Usall, hi van assistir altres membres de l’IRTA: Simó Alegre, director del Desenvolupament de la Recerca i la Innovació; Joan Manel Albacete, director de Serveis Corporatius; Carles Rosell, gestor de l’Àrea de Producció animal i Rosa Altisent, gestora de l’Àrea de Producció vegetal. Pel que fa als membres del DACC, a més del secretari d’Agenda Rural, van assistir-hi Anna Sanitjas, directora general d’Ecosistemes i Gestió del Medi; Enric Vadell, subdirector general de Boscos; Jordi Ruiz, subdirector d’Activitats Cinegètiques i de Pesca Continental; Valentí Marco, subdirector general de Gestió i Control d’Ajuts Directes; Laura Dalmau, subdirectora general de Planificació Rural i Antoni Enjuanes, subdirector general d’infraestructures Rurals.