Desplegar menú lateral
06/11/2018

Participem en tres projectes de recerca sobre malalties infeccioses finançats per la Marató de TV3

 
 
L’edició de l’any 2017 de la Marató de TV3 va centrar-se en fer difusió i sensibilització a la població respecte a les Malalties Infeccioses, causa d’1 de cada 3 morts al món, i en obtenir recursos econòmics per  a la investigació científica en aquest àmbit. Durant la campanya, es van recaptar més de 9 milions d’euros.
 
Al març d’enguany es va obrir el Concurs d’Ajudes a la Recerca i selecció dels projectes que es finançaran i que es desenvoluparan durant 3 anys (2019-2022) i dels que s’espera obtenir resultats que s’exposaran en un simposi al 2023.
 
L’IRTA va presentar, en col·laboració amb altres entitats coordinadores, 6 projectes. Després del procés d’avaluació, aquesta setmana s’han conegut els projectes que es finançaran i en 3 d’ells l’IRTA hi participa. Ha estat tot un èxit, tenint en compte que s’han avaluat un total de 186 projectes i només 36 han sigut finançats.
 
En concret, el programa de Producció de Remugants participarà liderant un dels subprojectes del projecte coordinat per la Fundació Parc Taulí “Prevention of vascular catheter-related infections by the FUNctionalization of CATHeters with thermically activated hydrogels with antimicrobial agents of broad spectrum”. La investigadora al capdavant per part de l’IRTA és l’Elena Garcia.
 
El programa de Sanitat Animal ha aconseguit finançament per a dos projectes: un coordinat per la Fundació Bosch i Gimpera –UB “Exosome-derived quasi-enveloped virus particles as candidate for novel hepatitis A and E vaccines” i un altre coordinat per l’IDIBELL-Hospital de Bellvitge titulat “Evaluation of the public health risk of atypical and emerging prions”. Els investigadors Fernando Rodriguez i Enric Vidal lideraran els subprojectes encapçalats per l’IRTA.
 
El lliurament dels diplomes acreditatius es farà durant un acte acadèmic que tindrà lloc el 30 d’octubre, a l’Auditori de L’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears.