Desplegar menú lateral
17/12/2021

“MP Food Watching” guanya la 12 edició del programa de Generació d’Idees sobre microplàstics

El millor projecte de la 12a edició del Generació d’Idees ha estat ‘MP Food Watching’, una solució per determinar la presència de microplàstics en els aliments a través d’una metodologia basada en tecnologia de visió hiperespectral, desenvolupada per Begonya Marcos, investigadora de l’IRTA, i Oscar Moriones, investigador de l’ICN2

Després de dotze setmanes de formacions i de mentoria, ja hi ha un nou projecte guanyador de la 12a edició del Programa Generació d’Idees (PGI), acció de la UAB i del Parc de Recerca UAB per fomentar l’emprenedoria entre el personal investigador, que s’ha dedicat enguany als microplàstics.

La iniciativa distingida ha estat MP Food Watching, desenvolupada per Begonya Marcos, investigadora de l’IRTA i especialista en packaging alimentari, i Oscar Moriones, investigador de l’ICN2. Els investigadors proposen una solució innovadora per determinar la presència de microplàstics en els aliments, a través d’una metodologia basada en tecnologia de visió hiperespectral. La visió hiperespectral genera una imatge química a partir de la imatge de l’aliment i en construeix un mapa de composició. Ho plantegen com un possible servei econòmic que podrà estar a l’abast de les empreses del sector i adaptat a les necessitats de cada aliment a analitzar.

El reconeixement suposa un suport econòmic de 1.000 euros per iniciar una campanya de micromecenatge i d’inversió en difusió a les xarxes socials, així com sis mesos d’incubació a l’edifici Eureka del Parc de Recerca UAB. A partir d’aquesta idea, els investigadors també el presentaran el projecte a la convocatòria d’ajudes de Projectes I+D+i del Plan Nacional.

Veure la notícia ampliada al PRUAB