Desplegar menú lateral
06/04/2022

Mònica Campàs, nova editora de la revista ‘Scientific Reports’

Mònica Campàs, investigadora de l’IRTA.

La investigadora del programa Aigües marines i continentals de l’IRTA ha estat nomenada com a nou membre de l’equip d’editors per a la revista Scientific Reports, de l’editorial Nature

Des d’aquest mes de març el consell editor de Scientific Reports comptarà amb la investigadora Mònica Campàs, del centre IRTA La Ràpita. La seva tasca se centrarà a coordinar la revisió de manuscrits enviats per a publicació, mitjançant una valoració inicial, la cerca de revisors adequats, l’avaluació dels informes dels revisors i de les revisions dels autors, i la notificació de la decisió de manera justificada.

Campàs, que fa recerca a l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) des de fa quinze anys, hi aportarà la seva expertesa en els camps de la química analítica i l’enginyeria ambiental. «La nominació suposa un gran repte per a mi i estic segura que serà tota una experiència d’aprenentatge, ja que caldrà que la meva tasca contribueixi a que es publiquin treballs d’alta qualitat i originals», celebra la investigadora.

Mònica Campàs és llicenciada en Ciències Químiques i doctora en Enginyeria Química per la Universitat Rovira i Virgili. Sempre ha treballat en el camp del desenvolupament de biosensors en diferents àrees, com el vinícola i el biomèdic. Més tard, es va especialitzar en els biosensors de toxines d’aigua dolça. El 2007, quan es va incorporar a l’IRTA, va començar una línia de recerca en biosensors per detectar toxines marines que, posteriorment, s’ha ampliat a microalgues tòxiques, micotoxines, virus i bactèries, amb aplicació als camps de la seguretat alimentària i el control mediambiental. A més del nou càrrec a Scientific Reports, és editora executiva de la revista Analytical Biochemistry (Elsevier).

La sisena revista més citada del món

Scientific Reports és una revista multidisciplinària d’accés obert que pertany a l’editorial Nature i publica estudis de recerca en totes les àrees de les ciències naturals, psicologia, medicina i enginyeria. Té un factor d’impacte de 4.379 i es troba en el quartil Q1 de la categoria “Ciències multidisciplinàries”. L’objectiu de la revista és que sigui la comunitat científica qui determini l’impacte del treball després de la seva publicació. Es caracteritza pel fet d’incloure contribucions originals amb solidesa tècnica i validesa científica, de les quals no es jutja l’impacte durant el procés de revisió.