Mollerussa celebra la Setmana Fructícola 2021 amb 71 estands i prop de 2.000 visitants
Ha tornat la Setmana Fructícola en format presencial al centre IRTA Mollerussa amb estands de les empreses més representatives del sector fructícola
Durant els dies 20, 21 i 22 d’octubre el centre IRTA Mollerussa va poder tornar a celebrar la Setmana Fructícola, una activitat que l’any passat es va haver de celebrar en línia per culpa de la pandèmia. Enguany, hi van haver 71 estands que van visitar prop de 2.000 persones de diferents punts del territori català, estatal i fins i tot estranger.
Dia de l’ametller
El dimecres dia 20, les ponències van estar dedicades a l’ametller, destacant les malalties més susceptibles. A la tarda, es va fer una demostració de camp a les finques de l’IRTA de Les Borges Blanques.
Podeu veure el vídeo sencer aquí:
Dia del préssec i la nectarina
El dijous va ser el dia del préssec i la nectarina i es va parlar del cultiu de les diferents varietats existents, amb demostració de camp durant la tarda a la mateixa finca de Mollerussa sobre adobats amb purins, fitosanitaris i caracterització 3D de les plantacions, entre altres temes. Va destacar la ponència de la investigadora Gemma Reig sobre les varietats de nectarines.
Vídeo de les ponències del segon dia:
Dia de la poma i la pera
La tercera jornada va centrar-se en la poma i la pera, amb l’obertura de les ponència a càrrec de la investigadora Georgina Alins parlant sobre les alternatives al control de pugons. També es va parlar de les diferents varietats d’aquestes fruites i del control d’algunes plagues, així com noves estratègia d’adobat amb purins, portaempelts i sistemes de recol·lecció. Tot seguit, a la tarda, també hi va haver diferents demostracions al camp, a la finca de Mollerussa.
Vídeo del tercer dia:
Visita de les autoritats
El tercer dia de la Setmana Fructícola va començar amb la visita del Sr. Marc Solsona, alcalde de Mollerussa, el director de Fira de Mollerussa, Xavier Roure, i Carmel Mòdol, secretari d’Alimentació del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, acompanyats del director general Josep Usall, la cap de l’Àrea de Producció Vegetal, Rosa Altisent, i el cap del programa de Fructicultura, Luís Asín.
Podeu veure les piulades a Twitter seguint l’etiqueta #setmanafructicola.