Més de 120 persones participen en el tast de nectarines de Xile per identificar les preferències dels consumidors
En el marc de la col·laboració que la investigadora Gemma Echeverria, del grup de fisiologia i tecnologia de Postcollita, té amb la Universitat de Xile, en concret amb el grup de millora genètica de fruiters liderat per Rodrigo Infante, aquest dimecres s’ha realitzat al Parc Científic i Tecnològic de Lleida un tast de consumidors. Aquest tast ha comptat amb la participació de més de 120 persones, les quals han avaluat la percepció global i l’aparença de tres varietats de nectarina amb dos estats de maduresa diferent, totes elles recol·lectades fa més d’un mes a Xile.
Aquest estudi és de gran interès ja que es realitza paral·lelament també a Itàlia i Xile i permetrà identificar quines són les preferències dels consumidors europeus a l’hora de comprar i menjar fruita de pinyol en contra-estació, així com també permet valorar la seva qualitat després de la conservació i/o exportació.