Desplegar menú lateral
27/06/2023

Membres del CaixaResearch Institute visiten l’IRTA-CReSA

La trobada s’ha centrat en un recorregut de les instal·lacions i la presentació de les línies de recerca d’interès en One Health

Ambdues institucions exploraran sinèrgies per treballar en col·laboració amb el programa de Sanitat animal l’IRTA

El Centre de Recerca en Sanitat Animal (IRTA-CReSA) ha rebut la visita de membres del CaixaResearch Institute, el primer centre de recerca especialitzat en immunologia d’Espanya. La trobada s’ha centrat a conèixer l’activitat científica del centre i de les instal·lacions d’alt nivell de bioseguretat, així com la seva ampliació prevista. D’altra banda, s’han posat sobre la taula diverses sinèrgies per col·laborar en l’àmbit de la recerca de malalties infeccioses emergents.

En la visita hi ha participat Àngel Font, director corporatiu del CaixaResearch Institute i director de Recerca i Salut a Portugal de la Fundació “la Caixa”, Josep Tabernero, director del Medical Oncology Department Vall d’ Hebron University Hospital Vall d’Hebron Institute of Oncology (VHIO), Alejandro Piris Giménez, director científic de l’Institut d’Oncologia de la Vall d’Hebron (VHIO) i Denise Naniche, directora científica de l’Institut de Salut Global (ISGlobal). Per part de l’IRTA, els ha rebut el director general Josep Usall, el cap de l’Àrea animal, Carles Rosell, la investigadora principal del grup de recerca en coronavirus zoonòtics Júlia Vergara-Alert, i la cap del programa de Sanitat Animal, Natàlia Majó.

El CaixaResearch Institute és el primer centre de recerca especialitzat en immunologia d’Espanya i se centrarà en l’estudi dels processos del sistema immunològic en la seva interacció amb les malalties més prevalents, com les neurològiques, les oncològiques i les infeccioses, a més de en l’anàlisi dels factors mediambientals que hi influeixen. Desenvoluparà investigació pròpia d’impacte que prioritzarà la transversalitat i la interdisciplinarietat, el desenvolupament de tecnologies d’avantguarda i la translació dels resultats a la societat. A més, generarà un ecosistema estable de col·laboració entre els quatre centres de referència amb els quals Fundació ”la Caixa” té una especial vinculació: l’Institut d’Investigació de la Sida (IrsiCaixa), l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), el Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO) i el Barcelonaβeta Brain Research Center (BBRC).