Desplegar menú lateral
13/06/2023

L’IRTA realitza un taller sobre les xarxes tròfiques a la Festa dels Menuts de MonNatura Delta 2023

És la segona vegada que l’Institut participa en aquesta festa de divulgació científica centrada en l’educació ambiental per a un públic familiar

L’activitat d’enguany plantejada es titulava “Qui es menja a qui? Entenent els ecosistemes deltaics”

El passat 3 de juny, un equip del programa d’Aigües marines i continentals de l’IRTA va participar en la Festa dels Menuts, un esdeveniment lúdic i familiar que aplega tallers d’educació ambiental relacionats amb el Parc Natural del Delta de l’Ebre i que va tenir lloc a l’espai MonNatura Delta.

En un dels estands de la festa, els tècnics i investigadors i investigadores de l’IRTA van preparar un taller sobre les xarxes tròfiques dels ecosistemes deltaics. Alba Garriga, una de les tècniques implicades, explica que «van venir moltes famílies i en tot moment es van mostrar interessades en les nostres explicacions». Al llarg de l’activitat els infants van poder construir un petit mural individual sobre els ecosistemes i aprendre qui es menja a qui, entenent així el paper dels depredadors i les preses.

D’altra banda, des de l’IRTA van portar diversos aquaris per ensenyar mostres d’éssers vius als assistents. «Creiem que aquestes activitats són una oportunitat per ensenyar als infants com treballem i que puguin observar animals a través de lupes binoculars i utilitzar estris de laboratori», explica Sandra Gimeno, tècnica de l’IRTA la Ràpita.

Aquesta és l’onzena edició de la Festa dels Menuts, una activitat organitzada per MonNatura Delta de la Fundació La Pedrera, emmarcada en el Projecte LIFE Green i dedicada al medi ambient i la natura. Agrupa tallers sobre la biodiversitat del delta de l’Ebre, el canvi climàtic, jocs de la descoberta de fauna i parades per descobrir un entorn natural únic i màgic per divertir-se en família.