Desplegar menú lateral
23/11/2020

L’IRTA presenta material per reconèixer les principals fisiopaties i podridures de la fruita en postcollita

Es tracta de 2 Guies fotogràfiques, 2 Guies descriptives i 4 pòsters per a pera, poma, préssec i nectarina

Les guies són gratuïtes gràcies al finançament del Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya

El programa de Postcollita de l’IRTA, ha editat una sèrie de material gràfic per al sector per ajudar-lo a identificar i conèixer millor les principals causes de pèrdues en postcollita de fruita (podridures i fisiopatologies). «Unes eines que esperem siguin de molta utilitat per als professionals del sector en el seu dia a dia», comenta la cap del programa de Postcollita, Neus Teixidó.

El material elaborat és de 3 tipus:

  • 2 Guies fotogràfiques de podridures (“pantoneres”), similars a les paletes de colors. Una per a préssec i nectarina, i un altra per a poma i pera. En un format molt pràctic estan pensades per a poder-les portar a sobre per tal d’identificar quin tipus de podridura ens està afectant la fruita.
  • 4 Pòsters amb les fisiopaties i podridures més habituals en poma, pera, préssec i nectarina, per ajudar al personal a familiaritzar-se amb aquestes.
  • 2 Guies descriptives. Una per a les fisiopaties y un altra per a les podridures de la poma, pera, préssec i nectarina. Contenen, a més de la descripció, els símptomes, les causes, el control, les bones pràctiques en central i a camp, així com moltes imatges de totes elles.

El material, disponible en català, és gratuït gràcies al finançament de les ajudes de demostració (FISIOFRUIT i PATOPOST) del Departament d’Agricultura i per a obtenir-lo es pot, o bé passar a recollir directament pel Fruitcentre de l’IRTA a Lleida, o contactar mitjançant el correu postcollita@irta.cat