Desplegar menú lateral
02/11/2016

L’IRTA participarà en un projecte d’intensificació sostenible de ramaderia bovina amb Uruguai, Irlanda i Nova Zelanda

Durant l’última setmana d’octubre, el director general de l’IRTA Josep M. Monfort, el director de Relacions Internacionals Eliecer López i la investigadora Àngels Oliver, han visitat l’INIA Uruguai en motiu de diferents accions institucionals.

Josep M. Monfort forma part de manera permanent, juntament amb Achim Obermann (CEO Rothamsted Institute, UK), Jerry Boyle (CEO Teagasc, Irlanda) i Tom Richardson (CEO AgResearch), de l’International Advisory Commitee de l’INIA Uruguai, que ja es va reunir fa dos anys. Ara ho ha tornat a fer per avaluar els progressos de manera externa dels processos de planificació i gestió de l’INIA. Durant quatre dies d’activitat avaluadora y després de diferents sessions de treball amb membres de la junta directiva, directors de centres y la direcció nacional de l’INIA, s’han presentat les conclusions del procés avaluador.

Eliecer López i Àngels Oliver han format part de l’equip de treball conjunt entre l’INIA Uruguai, Teagasc d’Irlanda, i AGResearch de Nova Zelanda que han redactat una proposta de col·laboració de les quatre institucions emmarcada en l’acord estratègic subscrit entre aquestes quatre institucions a finals de 2015. El primer projecte conjunt que es pretén impulsar es un projecte ambiciós d’intensificació sostenible de ramaderia bovina en el que l’IRTA jugarà un paper majoritàriament centrat en les activitats de sacrifici i processat, preferències del consumidor i nous models de negoci en la comercialització.