Desplegar menú lateral
03/10/2018

L’IRTA participa en representació de Catalunya a la trobada internacional anual dels centres INIA

El director General i El director de relacions internacionals han participat en la XVII trobada dels centres públics de recerca agrària i alimentària d’Iberoamèrica que s’ha celebrat aquesta semana a Guayaquil. És un fòrum que es celebra anualment i que en aquest cas ha estat organitzat pel Instituto Nacional de Investigaciones Agropecuarias de Ecuador (INIAP).

La trobada d’aquest any ha comptat amb la participació dels directors generals o presidents executius dels INIA de Bolívia, Brasil, Xile, Colòmbia, Costa Rica, Equador, El Salvador, Espanya, Guatemala, Hondures, Mèxic, Nicaragua, Panamà, Perú, Portugal, República Dominicana i Uruguai. A més, han participat altres centres i organitzacions relacionades amb la recerca agrària a través dels seus propis programes, com FONTAGROIICACIAT o el CYMMIT, així com experts de la Universitat Politècnica de València i la Universidad Politécnica de Madrid. També han participat l’IRTA representant a Catalunya el CICYTEX per part d’Extremadura.

La temàtica central de la trobada ha estat els models de governança dels centres de recerca agrària. Els directors han fet un repàs dels diferents sistemes de cadascun dels instituts, així com una avaluació comparativa del posicionament estratègic i dels reptes als quals s’enfronten. Com a compromís adquirit de la reunió prèvia dels centres INIA també s’ha presentat una visió de la recerca en sostenibilitat de l’estat espanyol i a altres països del sistema INIA.

El director de l’IRTA i el Director de relacions internacionals han aprofitat per mantenir reunions bilaterals de seguiment dels acords existents amb els principals agents dels INIA iberoamericans i organismes multilaterals presents amb els quals existeixen relacions o aliances en temàtiques específiques així com explorar oportunitats de col·laboració conjunta.

Etiquetes: