Desplegar menú lateral
03/03/2023

L’IRTA participa en el desè Congrés de Ciència, una activitat de divulgació de la ciència dirigida a escoles de primària de Barcelona

Cristóbal Aguilera, responsable d’innovació d’aqüicultura, va conversar amb l’alumnat sobre el mar i la contaminació

El mes de febrer va celebrar-se el desè Congrés de Ciència, una activitat dirigida a l’alumnat d’escoles de primària de l’àrea de Barcelona, i que enguany duia com a lema «El mar és vida!». En el marc del congrés, cada centre educatiu va tenir associada un/a científic/a, amb qui va intercanviar informació sobre la seva trajectòria personal i la temàtica de la seva recerca. En el cas de l’IRTA, qui va parlar va ser Cristóbal Aguilera, responsable d’innovació d’aqüicultura de l’IRTA, que va participar en dues escoles, Bogatell i Diputació. En el cas de la primera escola, van fer èmfasi en els plàstics amb preguntes com: per què les persones llancem plàstics al mar, per què els plàstics suren o si els animals pateixen per aquests actes. D’altra banda, al segon centre, el projecte va estar més enfocat cap a l’origen dels oceans i la contaminació.

A més de respondre les preguntes, Aguilera va fer una breu presentació sobre ell mateix. Va explicar què li agrada, on treballa i què fan els seus companys de feina. «Va ser tota una experiència, l’alumnat de deu anys és espatarrant», explica Aguilera.