Desplegar menú lateral
06/02/2019

L’IRTA participa al FRUIT LOGISTICA 2019

  • A partir de les 16.30h el director de l’IRTA Josep Usall presentarà les noves varietats de poma i pera al Hall 10.2/Stand A-07-IRTA

Aquest any tornem a participar al FRUIT LOGISTICA, una de les cites més rellevants pel sector de les fruites i les hortalisses d’Europa, de la mà de PRODECA i el Departament d’Agricultura, sota la marca Catalunya. Ens podreu trobar al Hall 10.2 / Stand A-07-IRTA, juntament amb una cinquantena d’empreses catalanes del sector hortofructícola.

A partir de les 16.30h, presentarem juntament amb l’empresa neozelandesa T&G i Plant & Food Research el programa de millora de noves varietats de pomes i peres. L’acte serà presidit pel director general de l’IRTA, Josep Usall i Rodié, amb l’acompanyament de la H. Sra. Teresa Jordà, consellera d’Agricultura.

Catalunya, valor fructícola

Catalunya és una de les principals zones de producció de fruita dolça a Europa, i alhora, és el novè major productor mundial de préssec i nectarina, el divuitè de pera i el trenta-setè de poma.

Catalunya produeix més d’un milió de tones de fruita a l’any sent la comunitat autònoma que més fruita dolça produeix. La importància de la fruita de pinyol també és notable, un 30-35 % del préssec i la nectarina que es produeix a Espanya és catalana.

Catalunya exporta un 80% de la fruita (en relació a la seva producció) als mercats estrangers i està present en les cadenes europees i internacionals més exigents quant a qualitat. Les exportacions catalanes de fruita el 2017 van ser de 972.390 tones i 908,66M€. Comparant amb les de 2016, han augmentat en volum en: poma (+7,62%), en pera (+14,49%), en préssec (+19,05%), i en nectarina (+6,81%).