Desplegar menú lateral
04/05/2017

L’IRTA organitza un simposi sobre nutrició avícola amb més de 1.500 experts de tot el món

El 21st European Symposium on Poultry Nutrition se celebrarà entre el 8 i l’11 de maig al centre de convencions de Port Aventura

Es calcula que la despesa directa que generarà l’esdeveniment sobre el territori és d’uns 2 milions d’euros

Més de 1.500 experts en nutrició avícola es trobaran entre el 8 i l’11 de maig a Salou i Vila-seca (Tarragona) amb motiu de la celebració del 21st European Symposium on Poultry Nutrition (ESPN 2017), l’esdeveniment més rellevant a nivell mundial en aquest sector.

El simposi serà al centre de convencions situat a les instal·lacions del complex de Port Aventura, i reunirà delegats, nutricionistes, professors, científics i empreses de més de 60 països. Més del 50% dels assistents són de fora de la Unió Europea. Durant quatre dies, s’han preparat sis sessions de conferències i grups de discussió per als assistents sobre els temes més rellevants en nutrició avícola i d’interès per a científics i la indústria. Es debatrà sobre el consum d’aliment, la termoregulació i l’estrès per calor, estratègies d’alimentació i la salut gastrointestinal, diferents temes centrats en l’alimentació de precisió, l’ús optimitzat dels ingredients dels aliments, i la sostenibilitat en l’alimentació de les aus.

Enguany l’IRTA és l’organitzador de l’ESPN 2017, que se celebra cada dos anys a diferents ciutats des de 1977. En aquesta edició s’espera superar la xifra de 1.500 assistents, la més alta de totes les edicions celebrades fins ara. L’esdeveniment compta amb el suport de 32 empreses patrocinadores i la col·laboració dels ajuntaments de Salou i Vila-seca.

La ubicació a la costa catalana ha estat un dels reclams del simposi, i s’espera que els assistents aprofitin la seva estada per a fer turisme i que, per tant, la celebració d’aquest esdeveniment repercuteixi en el sector turístic de la zona. L’organització calcula que la despesa directa que genera el simposi al territori serà d’aproximadament de 2 milions d’euros.

L’avicultura a Catalunya

Catalunya produeix el 25% de la carn d’aus de l’Estat en 1.210 explotacions (el 25% del total de les granges de l’Estat).

Catalunya té gairebé el 8% del cens estatal de ponedores i produeix el 8’6% dels ous de l’Estat. (Font: MAPAMA, 2015).