L’IRTA organitza el seu primer congrés de Producció Animal, en el qual s’abordaran els reptes de futur per a la ramaderia
L’acte se celebrarà els dies 12 i 13 de maig al Centre de Convencions de PortAventura Business & Events, i comptarà amb investigadors de l’IRTA i ponents internacionals referents en el camp de la producció animal
S’hi abordaran els principals reptes de la ramaderia per avançar cap a un futur més sostenible mitjançant la recerca, la innovació, la tecnologia i l’enfocament One Health
Com ha de ser la producció animal del futur? En les properes dècades s’espera aconseguir una Europa neutra en carboni, reduir l’ús d’antibiòtics i minimitzar les pèrdues de nutrients. Aquests objectius només es poden assolir des de la ciència, la innovació en noves tecnologies i el compromís del sector per respondre a les necessitats i interessos del consumidor. Per això, els propers dies 12 i 13 de maig l’IRTA organitza el congrés «Animal Production Conference: co-creating the future of animal production» al Centre de Convencions de PortAventura Business &Events, a Vila-Seca, Tarragona. La finalitat és debatre i actualitzar coneixements sobre les diferents línies de treball dedicades a assolir els nous reptes de la ramaderia i l’aqüicultura, treballar per a la seva transició cap a un sistema més sostenible i incorporar l’enfocament One Health. L’aforament és limitat i cal reservar entrades a través de la pàgina web de l’esdeveniment. El programa complet de les ponències es pot consultar en aquest enllaç.
La jornada s’inaugurarà el dijous 12 de maig amb la benvinguda el director general de l’IRTA, Josep Usall. Seguidament, tindrà lloc la primera sessió de conferències, centrada en la situació actual de la ramaderia i el camí a recórrer amb les polítiques i el sector. En aquesta sessió es parlarà de noves fonts de proteïna, alimentació de precisió per reduir l’impacte ambiental, additius per aconseguir una dieta eficient en el bestiar i exemples de gestió de les granges en termes de bioeconomia circular. La segona sessió tractarà els reptes als quals s’enfronta la ramaderia quant a les resistències als antibiòtics, des de la situació global, l’ús prudent a la Unió Europea, factors que influeixen en la microbiota intestinal i noves alternatives d’ús. Finalment, les conferències del divendres 13 abordaran els avenços més innovadors en sistemes d’alimentació del bestiar en granges i en aqüicultura, des del punt de vista de l’enginyeria de biosistemes, el benestar animal i la demanda dels consumidors.
La jornada «Animal Production Conference: co-creating the future of animal production» compta amb la col·laboració de l’Associació Empresarial per a la Salut, la Nutrició i el Benestar Animal (Adiprem), l’Associació Catalana de Fabricants d’Aliments Compostos (ASFAC), la Federació Avícola Catalana (FAC), la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i l’Associació Catalana de Productors de Porcí PORCAT.