Desplegar menú lateral
04/07/2017

L’IRTA obre les inscripcions de la propera edició del Curs de Tecnologia de Productes Carnis

El Dr. Jacint Arnau, amb el micròfon, dirigeix una de les sessions pràctiques a la planta pilot del centre de l’IRTA de Monells / Foto: IRTA

El curs vol ser un pol d’atracció de noves oportunitats per al sector

La propera edició tindrà lloc del 18 de setembre al 6 d’octubre de 2017 i estrena format amb tres mòduls que poden cursar-se de forma independent

El curs internacional de Tecnologia de Productes Carnis organitzat per l’IRTA és un curs consolidat dirigit al sector carni. L’enfocament del curs és multidisciplinari i inclou els processos relatius a la selecció de la matèria primera i els processos industrials en la indústria càrnia de transformació. L’objectiu principal del curs és la transferència del coneixement i l’impuls de la modernització i la innovació en el sector per millorar el seu posicionament en el mercat nacional i internacional.

El proper curs, que se celebrarà del 18 de setembre al 6 d’octubre, estarà dirigit pel Dr. Jacint Arnau, que ha estat professor del curs des del seu inici i compta amb una llarga trajectòria de col·laboració amb la indústria càrnia i centres de recerca de referència en productes carnis.

El Dr. Arnau destaca el caràcter pràctic del curs, que el fa únic i el diferencia d’altres en què només es treballen els continguts a nivell teòric. Durant el curs s’elaboren, a la planta pilot, i es tasten més de 100 productes i es presenten pràcticament tots els processos de producció existents.

Aquest format atrau a professionals internacionals. “Catalunya és una zona on la indústria càrnia és molt potent. És un dels pocs llocs del món a on es combinen la producció d’animals, grans escorxadors, sales de desfer, una amplia tradició de transformació de productes carnis, empreses de maquinària, d’ingredients, d’envasos, centres de recerca i tecnologia, tradició culinària, gastronomia d’alt nivell i una gran capacitat d’innovació. Es pretén que el curs, a més de ser una font de coneixement i experiència, sigui un focus d’interacció amb les indústries locals per a que es puguin generar noves oportunitats”, reflexiona.

En aquest sentit, la nova direcció vol aprofitar aquestes oportunitats d’interacció entre les empreses i potenciar-ne la seva internacionalització. Per això, en les properes edicions es posarà èmfasi en alguns aspectes d’especial interès per la indústria (per exemple, Clean label). L’actualització de continguts és un dels objectius destacats pel Dr. Arnau i un atractiu per als professionals de la indústria, que cada any podran trobar nous temes del seu interès.

L’edició d’aquest any també estrena nou format, amb una distribució en 3 mòduls (productes frescos, cuits i curats), que podran ser cursats conjuntament o de forma independent.

Més informació i inscripcions: cursocarnicosirta.com