Desplegar menú lateral
21/10/2020

L’IRTA i l’IrsiCaixa signaran un acord de col·laboració per estudiar malalties zoonòtiques emergents

D’esquerra a dreta: Joaquim Segalés, Bonaventura Clotet, Júlia Vergara-Alert, Natàlia Majó, Sergio López i Carles Rossell.

El passat dimarts 20 d’octubre el Dr. Bonaventura Clotet, director de l’Institut de Recerca de la SIDA (IrsiCaixa) va visitar el Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA) de l’IRTA per formalitzar un acord de col·laboració entre les dues institucions en el marc de l’estudi de malalties zoonòtiques emergents.

Des de fa uns mesos, els dos instituts treballen de manera conjunta en un consorci per desenvolupar de teràpies i vacunes per tractar i prevenir la COVID-19, juntament amb el Barcelona Supercomputing Center. Així doncs, la finalitat d’aquest acord serà mantenir aquesta col·laboració per treballar en futures malalties d’origen animal amb impacte a la salut pública que puguin emergir.

L’actual pandèmia ha posat de manifest que és necessari i convenient establir una cooperació sostinguda entre la recerca mèdica humana i la veterinària, evidenciant la importància del concepte d’una sola salut (One Health).