Desplegar menú lateral
16/06/2017

L’IRTA i el Banc dels Aliments de Barcelona signen un acord de col·laboració en gestió ambiental, sostenibilitat i malbaratament alimentari

Moment de la signatura entre el director general de l’IRTA, Josep M. Monfort, i el president del Banc dels Aliments de Barcelona, Eduard Arruga.

El conveni preveu el desenvolupament conjunt d’estudis, actes, seminaris, cursos i activitats

Aquest divendres 16 de juny l’IRTA i la Fundació Privada Banc dels Aliments han signat un acord de col·laboració per als propers 5 anys. L’acte s’ha celebrat a la seu del Banc dels Aliments de Barcelona i han signat el document el director general de l’IRTA, Josep M. Monfort, i el president del Banc dels Aliments de Barcelona, Eduard Arruga.

A partir d’aquest acord, les dues entitats volen impulsar activitats desenvolupades conjuntament en els àmbits de la gestió ambiental, la sostenibilitat i el malbaratament alimentari. Més concretament, la col·laboració preveu que es facin estudis, actes, seminaris, cursos o qualsevol altra activitat relacionades amb les següents temàtiques:

  • La gestió i l’avaluació ambiental de la recuperació d’aliments.
  • La proposta i l’avaluació d’alternatives dels processos actuals per a reduir els impactes ambientals.
  • La sol·licitud conjunta de projectes (nacionals o internacionals) per a avaluar i millorar els impactes ambientals de la gestió de la recuperació d’aliments.

A més, també es preveu que l’IRTA pugui col·laborar amb el Banc dels Aliments de Barcelona com a assessor en els comitès d’avaluació i seguiment de projectes de l’àmbit agroalimentari.

La primera col·laboració ha estat un estudi desenvolupat per l’IRTA

L’IRTA ha realitzat un estudi que té per objecte l’avaluació de l’impacte ambiental potencial evitat degut a l’aprofitament d’aliments excedents o que, per condicions de mercat, són eliminats de la cadena comercialitzadora.

La Dra. Assumpció Antón ha estat la responsable de l’estudi que l’IRTA ha realitzat de forma desinteressada per al Banc dels Aliments de Barcelona. L’IRTA ha entregat un informe on, en base a la metodologia d’Anàlisi de Cicle de Vida, es calcula l’impacte ambiental evitat degut a la gestió de recuperació d’aliments. L’informe posa de manifest que a més de la valuosa tasca social duta a terme pel Banc dels Aliments de Barcelona, cal afegir una rellevant contribució de caire ambiental.