Desplegar menú lateral
14/06/2024

L’IRTA dona a conèixer la seva recerca entorn a l’ametlla davant de 250 persones

Enguany s’han realitzat més xerrades que anys anteriors, però amb grups més reduïts, per fomentar el diàleg entre ponent i públic

Aquest dimecres hem organitzat, juntament amb la Generalitat de Catalunya, la XVI Jornada de l’Ametller a Les Borges Blanques. Una jornada de camp sobre el cultiu de l’ametller que va reunir unes 250 persones.

Enguany, la jornada ha fet un canvi en la organització, amb un augment significatiu del número de xerrades. “Hem volgut que tots els investigadors i estudiants de doctorat poguessin explicar tota aquella activitat relacionada amb ametller, des de temes de necessitats hídriques a temes de malalties”, ha explicat l’investigador del programa de Fructicultura de l’IRTA, Xavier Miarnau. També, s’ha parlat del futur de la millora vegetal i del maneig de la varietat vairo, “un dels temes estrella”, detalla l’investigador.

D’aquesta manera, els assistents han pogut escollir entre molts més temes a escoltar i formar grups més reduïts, cosa que ha fomentat el “diàleg” entre ponents i públic. Mentre es realitzaven les xerrades, també es podia fer la visita a la finca: “ha sigut un dia de camp, una jornada en què hem recuperat l’esperit de la transferència tecnològica que té l’IRTA”, ha dit Miarnau.

La jornada ha finalitzat amb una taula rodona amb experts del sector on s’ha tractat com s’aconsegueix que arribi al mercat i la indústria tot el que es produeix al camp, a més de parlar del consumidor, una part fonamental en aquest procés. D’aqiesta manera, s’han pogut traslladar les necessitats i perspectives a tant a curt, mig i llarg termini.

Etiquetes: