Desplegar menú lateral
18/10/2017

L’IRTA-CReSA treballa per vèncer els virus a la Global Virus Network

Els passats dies 25 a 27 de setembre 2017 va tenir lloc a Melbourne, Austràlia, la 9a trobada internacional de la Global Virus Network (xarxa mundial de virus).

La Xarxa Mundial de Virus (GVN) és una coalició dels millors experts en virologia mèdica de més de 25 països dels sis continents, amb l’objectiu de treballar de manera col·lectiva per avançar en el coneixement sobre com els virus ataquen als humans (incloent virus zoonòtics), en el desenvolupament d’eines de diagnòstic, medicaments i vacunes per prevenir la malaltia i la mort.

En representació de l’IRTA-CReSA, com a centre GVN, hi va assistir el Dr. Joaquim Segalés, que va presentar, durant la trobada una xerrada titulada: “Large animal models for MERS-CoV infection”, un resum dels experiments fets amb models animals per cornavirus del MERS dins el projecte ZAPI.

La trobada del GVN va comptar amb múltiples presentacions sobre virus que afecten a l’espècie humana així com virus zoonòtics. Cal destacar que un dels fundadors del GVN, el Dr. Robert Gallo, és codescobridor del virus de la SIDA. El congrés va comptar també amb una presentació del premi Nòbel de 1996, el Dr. Peter Doherty.