Desplegar menú lateral
01/12/2023

L’IRTA-CReSA i el seu personal són protagonistes al documental FAUNA

S’ha estrenat en obert al Canal 33 el documental FAUNA, de Pau Faus i produït per Nanouk Films, que mostra les instal·lacions de l’IRTA-CReSA i el seu personal.

El documental juxtaposa les històries de la Júlia Vergara, investigadora principal de la línia de recerca en Coronavirus Zoonòtics del Programa de Sanitat animal de l’IRTA i en Valeriano Martínez, pastor del Servei de Granges i Camps experimentals de la UAB, en el moment àlgid de la pandèmia de la COVID19 i la tasca de l’IRTA-CReSA en la seva investigació.

La pel·lícula documental “FAUNA” està produïda per Nanouk Films i dirigida per Pau Faus, després del seu debut en el direcció de llargmetratges documentals amb la multi premiada “Alcaldessa” (2016). “Fauna opta a ser nominada a millor film documental en la propera edició dels Gaudí i va rebre el Premi a la Millor Direcció Documental del Festival Internacional de Cine de Guadalajara, a Mèxic, on competia a la secció Largometraje Iberoamericano. “FAUNA” també ha participat en els prestigiosos Visions du Reél (International Feature Film), a Suïssa; al HotDocs, a Canadà, i en la secció oficial Latitud del DocsBarcelona d’enguany.

Júlia Vergara-Alert explica la seva experiència: “tot i que va ser dur compaginar les hores de rodatge amb el treball al laboratori estic molt contenta amb el resultat. Participar al documental ha sigut una oportunitat per donar a conèixer i posar en valor la feina que fem.” Natàlia Majó, Cap del programa Sanitat animal afirma que “la decisió de col·laborar en aquest documental obrint les portes del nostre centre no va ser fàcil. Finalment, vam optar per participar-hi, donat que vam considerar que era una oportunitat per mostrar la recerca i els usos de l’experimentació animal, així com la vessant més humana de les persones que treballem en aquest món.”

Ja podeu veure el documental “FAUNA” a través del portal 3cat.