El Comitè Organitzador va estar format per Anna Claret, Dolors Guàrdia i Luis Guerrero, tots tres investigadors del programa Qualitat i tecnologia alimentàries. Jordi Garcia-Mas, director científic de l'IRTA, hi va assistir a l'apertura del Congrés.
Durant aquests dies, els assistents van poder participar en tallers i sessions sobre ciències sensorials, que desenvolupen eines per formar, analitzar i interpretar reaccions sobre les característiques dels aliments tal i com són percebudes pels cinc sentits. A l'IRTA fa temps que hi treballem en aquest tema a través de l'equip de professionals del programa Qualitat i tecnologia alimentàries, ubicat a Monells (Girona). La metodologia d'anàlisi sensorial desenvolupada per al Panel de Tast Oficial de Vins de Catalunya o el Manual d'Avaluació Sensorial de Pernil i Espatlla Curats en són només un exemple.
També es van tractar diferents temàtiques al voltant de la percepció dels consumidors al sector alimentari, amb ponències com la de la semiòtica en etiquetatge dels aliments, per part de l'investigador de l'IRTA Mar Giró, o la co-creació com a eina per aconseguir una comunicació més efectiva, amb Luis Guerrero. Per la seva banda, l'investigador Israel Muñoz va parlar sobre l'aplicació del processament del llenguatge natural en l'estudi de la percepció dels usuaris de xarxes socials sobre productes que contenen algues. I finalment, Leontina Lipan, que treballa actualment al programa Fructicultura amb especialistes en fruita seca i elaiotècnia, va parlar de l'ús de l'anàlisi sensorial afectiva en la valoració de l'avellana de muntanya.
A continuació podeu veure unes fotos del Congrés:
Podeu veure tot el contingut del Congrés a la seva web: www.congresoaepas.com