Desplegar menú lateral
07/05/2019

L’IRTA col·labora en les Jornades meaTIC

  • Organitzades per la revista Eurocarne i patrocinades per Meat Attraction, se celebraran a Barcelona el 21 de maig i a Madrid el 20 de juny i el 17 de setembre.

“Un viatge al futur en companyia dels que ho creguin” és el lema de les Jornades meaTIC organitzades per la revista Eurocarne, amb la finalitat de servir de punts de trobada per al sector de tecnologia per a la indústria càrnia per debatre sobre el que està per venir.

Les jornades meaTIC sorgeixen a causa de que la indústria càrnia travessa per un profund procés de transformació que afecta tota la cadena de valor i que suposarà modificacions encara més grans en els propers anys. Qüestions com el canvi climàtic, les noves maneres de producció, les innovacions tecnològiques, les modificacions en la distribució o les demandes dels consumidors del futur marcaran els pròxims anys amb una transformació sense precedents en la nostra història, i sembla més necessari que mai l’existència d’un debat intel·lectual i pràctic sobre com s’han d’adaptar les empreses a aquesta nova realitat.

Amb una doble vocació teoricopràctica, aquestes jornades inclouen, d’una banda, la presència de prestigiosos ponents nacionals i internacionals que parlaran sobre tecnologies d’avantguarda per al sector carni i, de l’altra, amb la presència d’empreses que exposaran casos d’èxit als professionals assistents. Seran tres esdeveniments dedicats a temes diferents:

  • Digitalització i automatització. Indústria 4.0 (Barcelona, ​​21 de maig),
  • Packaging i sostenibilitat (Madrid, 20 de juny)
  • Seguretat alimentària (Madrid, 17 de setembre, en coincidència amb la fira Meat Attraction).

Digitalització i automatització en la indústria 4.0

La seu de la confederació empresarial Foment del Treball Nacional (Via Laietana, 32) serà la seu que acollirà aquesta primera jornada meaTIC el proper 21 de maig en horari de matí a Barcelona.

David Barreiro, periodista de Eurocarne, donarà la benvinguda als assistents abans de donar pas a la primera de les ponències, a càrrec de Narcís Grèbol, investigador associat de l’IRTA, que oferirà la ponència “Introducció a la indústria 4.0” en què parlarà sobre els reptes i oportunitats que la digitalització, l’automatització, i la intel·ligència artificial representen per a la indústria càrnia, en un entorn accelerat de canvis en totes les àrees de gestió.

Ignasi Papell, responsable de negoci Sector Alimentació d’EURECAT, centrarà la seva presentació en “Digitalització i automatització de processos en indústria càrnia”. Parlarà d’aspectes com bessons digitals, manteniment predictiu, machine learning i també de robotització / automatització, AGVs …

Posteriorment, Alex Mason, Project Engineer d’Animalia, (Norwegian Meat and Poultry Research Center), oferirà la ponència Meat Factory Cells: Toward flexible, robust and Scalable automation in meat production. Es tracta d’unitats de producció, sacrifici i especejament de carn completament automatitzades per a petites produccions. És un nou concepte en el qual el procés es fa en estacions, no en línies de producció.

Després d’una pausa-cafè, intervindrà David Martínez, cap del departament de TIC d’Ainia, qui oferirà la conferència “Indústria 4.0 i Transformació Digital a la indústria càrnia: tendències, solucions i casos pràctics”. Al llarg de la ponència s’identificaran quines són les tendències tecnològiques i de mercat que han conformat el context actual competitiu de la indústria càrnia i s’exposaran tant solucions com exemples pràctics de transformació digital dels processos en el sector.

Posteriorment començaran els casos pràctics, breus exposicions “exprés” de quinze minuts de durada en què ponents d’empreses tecnològiques comentaran els seus casos d’èxit més representatius. En primer lloc, intervindrà Pedro Susarte, de CSB-System, parlant sobre solucions de digitalització i tot seguit Frances Agustí, de Frontmatec. El tercer representant d’empreses està pendent de confirmació.

Les jornades meaTIC estan organitzades per Eurocarne amb el patrocini de Meat Attraction i la col·laboració d’Ainia, Eurecat, l’IRTA, Animalia i Anafric.

La participació en aquestes jornades és gratuïta i es pot fer omplint un senzill formulari a la pàgina web http://www.jornadasmeatic.com o escrivint un correu electrònic a info@jornadasmeatic.com.

Dades de contacte:

Tel: 91.378 22

Correu electrònic: info@jornadasmeatic.com

www.jornadasmeatic.com