Desplegar menú lateral
05/01/2017

L’IRTA avalua la seva plataforma web per automatitzar la planificació de les campanyes de reg

El sistema IRRIX s’està provant a 16 sectors de reg de diverses zones d’Espanya

Cada dia es recullen dades a través de sensors i el sistema ajusta les necessitats de reg de forma autònoma

La plataforma web IRRIX de supervisió i control automatitzat del reg desenvolupada per l’IRTA, s’està aplicant des de la passada campanya de reg de 2016 a diverses parcel·les de Lleida, Badajoz i Almeria dins d’un projecte finançat per l’Instituto Nacional de Investigación y Tecnología Agraria y Alimentaria (INIA).

Es tracta d’una plataforma pionera que crea prediccions de les necessitats de reg i executa les decisions de forma autònoma. El sistema funciona a partir de recollir dades a través de diversos sensors instal·lats al camp que es creuen amb dades meteorològiques de referència i els recursos hídrics de que disposa la parcel·la. Amb aquesta informació, la plataforma planifica la campanya de reg de manera eficient i ajustada a cada cas, sense requerir pràcticament cap dedicació per part d’operaris. Cada dia el sistema s’ajusta automàticament segons les indicacions dels sensors, dins dels marges que li permet la planificació establerta a l’inci de la campanya.

El projecte INIA està avaluant la versió més recent d’IRRIX a partir del control des del núvol de 16 sectors de reg en cultius d’olivera, ametller, pomera, prunera i tomàquet en hivernacle. El projecte s’està realitzant en col·laboració amb el Centro de Investigaciones Científicas y Tecnológicas de Extremadura (CICYTEX), la Estació Experimental de Cajamar “Las Palmerillas” i l’empresa Lab-Ferrer.

Paral·lelament l’IRTA està treballant en altres projectes on s’estudiarà l’aplicació d’aquest model de plataforma a escala comercial i la seva connectivitat amb hardware i software de diversos proveïdors.

Etiquetes: