Desplegar menú lateral
12/07/2017

L’ajuntament de Caldes de Montbui i l’IRTA sumen esforços per analitzar les propietats de l’aigua de reg i la terra de les Hortes de Baix

L’Ajuntament de Caldes de Montbui i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries signen un conveni per dur a terme el seguiment de la qualitat de l’aigua i del sòl a les Hortes de Baix

Divendres 7 de juliol, a l’Ajuntament, Consistori i IRTA han formalitzat aquest acord de col·laboració promogut per protegir la salubritat de l’espai de tradició hortolana situat a la llera de la Riera de Caldes.

Ambdues institucions tenen la voluntat de tirar endavant aquesta col·laboració per augmentar el coneixement i els recursos dels hortolans de les Hortes de Baix, i augmentar així el rendiment de les collites calderines.

El conveni l’han signat el primer tinent d’alcalde, Isidre Pineda, actuant com a alcalde accidental, i el director general de l’IRTA, Josep M. Monfort.

El text estableix que l’Institut situat a la finca Torre Marimon realitzarà una diagnosi de la qualitat de l’aigua de reg a partir de les anàlisis de l’aigua realitzades pel laboratori encarregat per l’Ajuntament. També redactarà un protocol del mostreig del sòl de les Hortes de Baix i realitzarà una diagnosi completa de l’espai que servirà a la població per conèixer les condicions de salubritat del reg.

L’IRTA farà aquest estudi sense cap cost per a l’Ajuntament, qui només haurà d’assumir els cost de les anàlisis de l’aigua i de sòls i garantir l’accés a les mostres per part dels tècnics de l’IRTA.