La xarxa científica REMEDIA es reuneix a la seu de l’IRTA per treballar contra els efectes del canvi global
Els propers dies 29 i 30 de març es celebrarà a la seu principal de l’IRTA a Torre Marimon (Caldes de Montbui, Barcelona) el V Workshop de la xarxa REMEDIA.
L’economia circular i l’agricultura urbana, principal novetat pel que fa a temes en aquesta edició.
Els propers 29 i 30 de març la seu de l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària) acollirà el V Workshop REMEDIA, que enguany introduirà temes com l’agricultura urbana i periurbana o l’economia circular, molt importants ara i en el futur. Més de 80 participants de 6 països, incloent universitats, centres de recerca i centres tecnològics, administracions públiques i entitats privades, es reuniran per compartir coneixement i debatre estratègies per lluitar contra els efectes del canvi global.
El V Workshop REMEDIA comptarà amb la participació com a conferenciants convidats del Dr. Mark Liebig, investigador del Servei de Recerca Agrícola del Departament d’Agricultura dels EUA (USDA-ARS) i del Dr. Jordi Vayreda, membre del Centre de Recerca en Ecologia Aplicada i Forestal (CREAF).
A més, s’organitzarà una taula rodona amb experts en canvi climàtic (Dr. Javier Martín Vide, de la Universitat de Barcelona i coordinador del Grup d’Experts de Canvi Climàtic a Catalunya i de METROBS), suficiència alimentària (Dra. Marta G. Rivera , de la Universitat de Vic), economia circular (Dra. Elsa Varela, del centre CREDA UPC-IRTA) i agricultura urbana i periurbana (Dr. Pere Muñoz, de l’IRTA).
També comptarà amb la presència de representants de l’Institut Nacional d’Investigació i Tecnologia Agrària i Alimentària (INIA) i del Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient (MAPAMA), amb el suport de l’Oficina espanyola del Canvi Climàtic (OECC) i del Consell Assessor pel desenvolupament sostenible de Catalunya (CADS), així com amb el patrocini d’empreses que treballen pel desenvolupament sostenible de l’agricultura en el context del canvi global, com BASF Espanya, LAB-Ferrer i Miguel Torres.
El comitè organitzador de l’IRTA, encapçalat pels investigadors Carme Biel, Felicidad de Herralde i Robert Savé, en col·laboració amb la Junta de REMEDIA, ha treballat perquè la reunió sigui un èxit. Després dels tallers celebrats anteriorment (Bilbao 2012, Saragossa 2013, València 2014 i Madrid 2015) aquest V Workshop té la voluntat de renovar les energies en un grup ben consolidat i de seguir afegint actors, disciplines i temàtiques d’estudi sobre el canvi global i la seva mitigació.
La xarxa REMEDIA, que va néixer fa 5 anys com a xarxa científica i es va convertir fa 4 en associació, té com a objectiu general fomentar sinergies entre grups científics, treballant en la mitigació de gasos d’efecte hivernacle provinents del sector agroforestal des d’una perspectiva multidisciplinar. Així mateix, es constitueix com un marc per a la difusió i la transferència d’informació científica i estratègica sobre aquests temes a Espanya i a nivell internacional, tant per a les administracions públiques, com per al sector privat i la societat en general.
· Més informació sobre el Workshop REMEDIA: www.redremediaworkshop.org
· I sobre la xarxa REMEDIA: www.redremedia.org