Desplegar menú lateral
18/05/2017

La “Red CYTED LARVAplus” definexi les seves línies de treball a la primera reunió celebrada a Costa Rica

El projecte busca millorar l’eficiència i la sostenibilitat de la producció de larves a Iberoamèrica

L’IRTA és el coordinador de la xarxa a Espanya

La xarxa temàtica denominada “Estratègies de desenvolupament i millora de la producció de larves de peixos a Iberoamèrica” (Red CYTED LARVAplus) va celebrar la primera reunió al Campus Omar Dengo de la Universitat Nacional (UNA), de Costa Rica, del 2 al 5 de maig de 2017. L’investigador de l’IRTA Enric Gisbert hi va assistir com a coordinador de la xarxa a Espanya.

L’objectiu general de la RED CYTED LARVAplus és generar un espai d’intercami de coneixements i experiències per a fomentar el desenvolupament de l’acuicultura iberoamericana. Se centra concretament en la producció de larves i alevins amb l’objectiu de donar un impuls científic i tècnic a la competitivitat empresarial i al creixement sostenible i responsable del sector. També vol ser un lloc de trobada per a la transferència transversal del coneixement, capacitats i habilitats entre els centres de recerca i el sector industrial.

Actualment la xarxa està integrada per 24 socis, entre els quals hi ha universitats, centres d’investigació i recerca i empreses privades d’Espanya, Portugal, Brasil, Perú, Argentina, Xile, Colòmbia, Mèxic i Costa Rica

A la reunió es van decidir les línies de treball dels dos propers anys:

  • Nutrició i cultiu de larves de peixos d’aigua dolça
  • Nutrició i cultiu de larves de peixos marins
  • Reproducció
  • Gestió eficient de l’aigua

Podeu consultar més informació del projecte a la pàgina de Researchgate.