Desplegar menú lateral
28/11/2017

La plataforma espanyola Refresh segueix avançant en la lluita contra el malbaratament alimentari

El CREDA-UPC-IRTA, un dels socis del projecte, ha estat la seu de la darrera reunió de la plataforma

El passat 23 de novembre va tenir lloc la 3a trobada de la Plataforma Refresh espanyola contra el malbaratament d’aliments a la seu del CREDA-UPC-IRTA a Castelldefels (Barcelona). Es van presentar els avenços del projecte Refresh, les iniciatives y novetats dels membres de la plataforma, y es van plantejar les passes a seguir en els propers mesos.

En aquesta tercera edició, els membres de la plataforma van tenir l’oportunitat d’assistir a diferents ponències. En un primer bloc, es van exposar els avenços de Refresh i els primers resultats dels projectes pilot que s’estan desenvolupant en prevenció del malbaratament en el servei de càtering de Fira de Barcelona i de valorització del rebuig de pesca a la Cofradía de Pescadores de Villajoyosa. En un segon bloc, després de presentar al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alementació de la Generalitat de Catalunya com a nova incorporació a la plataforma, els membres van poder exposar les seves novetats. Hispacoop va presentar la seva campanya de sensibilització i formació “Uneix-te al consum responsable. Redueix Reutilitza Recicla”; la Plataforma Aprovechemos los Alimentos va presentar els resultats del projecte “La Fiesta de los Alimentos”, després de dos anys de funcionament; Nutrición sin Fronteras va presentar els resultats de “Barcelona comparteix el menjar” i “Remenja’mmm”; i, la ONG Prosalus va explicar els resultats de l’enquesta a consumidors realitzada a Madrid.

Com a novetat, va participar Héctor Barco de la Universitat de Deusto (Desto Tech), que va parlar de les aportacions en matèria de malbaratament alimentari del projecte H2020 Waste4think.

Per tancar la sessió, es va dedicar la darrera hora a debatre sobre els propers passos de la plataforma: una vegada arribats a l’equador del projecte i consolidades les organitzacions membre i el funcionament intern de la plataforma, se li vol donar un major impuls a la tasca de difusió que actualment ja s’està realitzant, mitjançant la redacció d’un informe de difusió de les activitats de la plataforma 2016-2017.

 

Sobre REFRESH

REFRESH (“Resource Efficient Food and dRink for the Entire Supply cHain“) és un projecte finançat per la UE (Horitzó 2020) amb l’objectiu d’actuar a favor de la reducció del malbaratament alimentari. 26 socis de 12 països europeus i de la Xina treballaran junts per a contribuir a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible 12.3 de reduir a la meitat la generació de residus alimentaris en tota la cadena alimentària. Així com a reduir les despeses de gestió de residus, i maximitzar el valor del malbaratament alimentari inevitable i del material d’embalatge. REFRESH va començar el 2015 i finalitzarà el juny de 2019.