Desplegar menú lateral
05/06/2019

La jornada de l’ametller a Les Borges Blanques aplega més de 500 assistents

La XI jornada de l’ametller que va tenir lloc els dies 29 i 30 de maig a les instal·lacions de l’Escola Agrària de les Borges Blanques va reunir a més de 500 assistents durant els dos dies (el 29 en català i el 30 en castellà).

Aquestes jornades s’han convertit en tot un referent en el sector de l’ametlla donant a conèixer tota l’activitat que els especialistes de l’IRTA estan realitzant tant en l’àmbit de la millora vegetal com en el de la tecnologia de cultiu o les malalties.

Així, els diversos ponents que varen participar a la jornada varen abordar el cultiu de l’ametller des de diverses i variades perspectives com varen ser les malalties emergents que actualment afecten moltes explotacions, l’elecció dels portaempelts o l’ús eficient de l’aigua a les plantacions.

A més a més, una taula rodona amb persones referents del sector analitzà la revolució de l’ametller i la seva situació actual i futura. Finalment, per la tarda es realitzà una visita a camp per tal de poder veure i rebre les explicacions dels assajos en les que l’IRTA està treballant en l’ametller.

               

Etiquetes: